Personvern

Behandling av personopplysninger på www.nemndene.no

Nettredaktøren har det daglige ansvaret for nemndenes behandlinger av personopplysninger nemndene.no.

Itera er databehandler for nemndenes nettsider, og er leverandøren vår for utvikling og vedlikehold av nettstedet.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun nemndene og Itera som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom nemndene og Itera regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Nettstatistikk

Nemndene samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på nemndene.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempel på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandler vi i avidentifisert og aggregert form. Avidentifisert betyr at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at alle data slås sammen til en gruppe og behandles altså ikke individuelt.

Vi bruker analyseverktøyene Siteimprove på nettstedet vårt.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på datamaskinen din når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre brukeren både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Vi bruker følgende informasjonskapsler på nemndene.no:

  • Analyseverktøyet Siteimprove.
  • Vår publiseringsløsning (Episerver) plasserer også to informasjonskapsler på datamaskinen din (EPiForm_BID og EPiForm_VisitorIdentifier). De brukes i forbindelse med innsending av skjemaer, og blir slettet etter 90 dager.
  • Hvis du fyller ut skjemaet «Fant du det du lette etter?», plasseres det en informasjonskapsel på datamaskinen din (EPiForm). Den kan ikke brukes til å spore meldingen tilbake til deg, og slettes automatisk etter 90 dager. 

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Søk

Nemndene lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i søkeverktøyet Find. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i en egen database, og de blir bare lagret i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

«Fant du det du lette etter?» — tilbakemeldingsfunksjon

Nederst i noen av artiklene på nettstedet finner du en funksjon der du kan gi tilbakemelding på om du fant informasjonen du lette etter, eller ikke. Vi bruker tilbakemeldingen til å forbedre innholdet på nettstedet. Bruker du denne funksjonen, legges det igjen en FormCookie på datamaskinen din. Den kan ikke brukes til å spore meldingen tilbake til deg. Tilbakemeldingen du sender oss, lagres i databasen vår.

Denne funksjonen bruker vi ikke til veiledning, og vi ber deg derfor om ikke å registrere spørsmål som du ønsker svar på her. Vi ber deg om å ikke registrere sensitiv informasjon, ettersom funksjonen ikke er sikret (kryptert).